Bezoekersinfo

Voor wie

Publiek en privaat

Dag van de Openbare Ruimte België - bestrating klinkers

Het evenement is voor beleidsvoerders en ambtenaren bij lokale en regionale overheden op het gebied van openbare werken, ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling, groenvoorziening, huisvesting en milieu & sport. Beoogde bezoekers uit de private sector zijn vooral landschapsarchitecten, vormgevers, studiebureaus, planologen, studenten en andere beroepsmatig geïnteresseerden.

Dag van de Openbare Ruimte België - stand exposant

"De beurs is een uitstekend netwerkmoment, een krachtige bundeling van het werkveld op één plaats." (bezoeker editie 2016)

Cijfers 2016

Beursonderzoek

De Dag van de Openbare Ruimte groeit jaarlijks en blijft in ontwikkeling. De beleving van zowel de bezoeker als exposant is van grote waarde, daarom voeren we na afloop van iedere beurs een enquête uit. Hier vindt u de meest opvallende bevindingen uit het onderzoek.

Waar komen bezoekers voor?

Waar komen bezoekers voor?

Dit vonden bezoekers van de vorige editie

RAPPORTCIJFER EDITIE 2016: 7,4

Bezoekers kwamen vooral om kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen (80%), netwerken met collega´s (36%) en contact leggen met exposanten (72%).

Lezingen

Het lezingenprogramma is een belangrijk onderdeel van de Dag van de Openbare Ruimte. Ongeveer 25%van de bezoekers bezocht 1 of meerdere lezingen. Het lezingenprogramma 2016 is gemiddeld met een 7,1 beoordeeld.

Beursvloer

Producten en diensten

Dag van de Openbare Ruimte België

Bezoekers kunnen kennismaken met de vele facetten van de openbare ruimte en krijgen op de beursvloer een actueel beeld van alle denkbare producten op het gebied van openbare ruimte zoals: Groen, Openbare verlichting, Straatmeubilair, Speeltoestellen, Bestrating, Water en Klimaatbestendigheid en Verkeer, Mobiliteit en Parkeren.

Diegenen die op zoek zijn naar gesprekspartners om over visie, ontwerp, inrichting en beheer van openbare ruimte te klankborden, kunnen terecht bij de aanwezige studiebureaus op het gebied van Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp.

Hier ziet u welke leveranciers waar staan >

Spelen


Op de beursvloer vindt u talloze producten en diensten omtrent ‘spelen in de openbare ruimte’. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele schommels en glijbanen, maar ook nieuwe initiatieven zoals een interactieve en educatieve speeltoestellen voor zowel jongeren als ouderen. 

"Alles waar we dagdagelijks mee bezig zijn in één expositieruimte" (bezoeker editie 2016)

Licht


Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen. Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte doet u inspiratie op over oplossingen van vandaag en morgen.

Groen


Groen speelt een belangrijke rol in het creëren van een plezierige  en sociale buitenruimte. Gemeenten houden zich steeds meer bezig met groenadoptatie, natuurverzorging en burgerinitiatieven. Win tijdens de beurs nieuwe inzichten in op het gebied van participatie, kwalitatief beheer, citymarketing, ontwerp en klimaat. Laat u inspireren door prikkelende visies en het brede aanbod aan producten en diensten.

Straatmeubilair

Straatmeubilair is een allesomvattende term voor voorwerpen die in de openbare ruimte voor algemene voorziening zorgen, zoals banken, prullenbakken en paaltjes. Straatmeubilair is onmisbaar in de openbare ruimte. Al deze producten in de openbare ruimte vindt u terug op onze beursvloer.

Bestrating


Op de beursvloer vindt u niet alleen de nieuwste straatelementen zoals tegels en ingebouwde voorzieningen, maar ook de ontwikkelingen omtrent bestrating met betrekking tot de veiligheid bij openbare voorzieningen.

Ondergronds / bovengronds

Slim beheer van openbare ruimte vraagt om een integrale benadering waarbij bovengrondse en ondergrondse disciplines samenwerken. Denk hierbij aan de indeling van de ondergrond in relatie tot of ten dienste van de ruimtelijke planning. Bij ingreep in de infrastructuur zijn netbeheerders, nutsmaatschappijen, Aquafin, Rio-Link, RioPact, ... tal van diensten, ontwerpers, externe studiebureau's en aannemers rechtstreeks betrokken partij. Overleg en coördinatie wordt essentieel, uitwisseling van informatie via platforms (smart-grid, gis-toepassingen) noodzakelijk.

Water & Klimaatbestendigheid

Water & Klimaatbestendigheid

Deze editie is er op de beursvloer en in de lezingen ook aandacht voor water in de openbare ruimte en de klimaatbestendige stad. Het duurzaam (her)inrichten van de openbare ruimte is, voor nu en in de toekomst, de belangrijkste taak van de stadsbestuurders. Grotere hoeveelheden regenwater, droogte, overstromingen door rivierwater of zeespiegelstijging en veranderende dag- en nachttemperaturen zorgen ervoor dat steden hun openbare ruimte klimaatbestendig moeten inrichten.

Zo vindt u op de beurs onder meer innovatieve producten voor bestrating, platte daken, groenvoorzieningen, pleinen en hemelwaterafvoer en -opvang. In de lezingen worden visies en maatregelen besproken die de waterveiligheid en de openbare ruimte verbeteren en die ervoor zorgen dat veiligheid en leefbaarheid elkaar versterken.

Landschapsarchitectuur & Ontwerp – Advies & Beheer


Diegenen die op zoek zijn naar gesprekspartners om over visie, ontwerp, inrichting en beheer van openbare ruimte te klankborden of willen sparren over verkeerstoepassingen en mobiliteitsoplossingen, kunnen terecht bij de aanwezige studiebureaus op het gebied van Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer.

Verkeer, Mobiliteit en Parkeren

Op een vakbeurs voor openbare ruimte horen ook de nieuwste ontwikkelingen over verkeer, mobiliteit en parkeren thuis. Denk hierbij aan producten en diensten op het gebied van wegaanleg & onderhoud, verkeersmeubilair, verlichting, verkeersdoorstroming, advies en beheer van de infrastructuur, mobiliteitsmanagement, slimme mobiliteit (digitale infrastructuur, big data, nieuwe openbaar vervoersystemen, veiligheidssystemen, nieuwe mobiliteitsvormen, nieuwe wegenbouw), (fiets)parkeren, open parkeerdata en bouw en renovatie.

Waar en wanneer

Brussels Expo - 1 en 2 februari 2017

Dag van de Openbare Ruimte België - Brussels Expo

Brussels Expo | Paleis 1
Belgiëplein 1
BE - 1020 Brussel
www.brusselsexpo.be

Brussels Expo bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel. Komt u met openbaar vervoer, metrostation Heizel/Heysel (lijn 6) is voor de deur. Komt u met de auto, rond Brussels Expo zijn veel parkeerplaatsen. U betaalt € 6,00 om te parkeren.

Wilt u uitgebreidere informatie, klik dan hier >

"Er zijn veel trends en ontwikkelingen te ontdekken op de beursvloer. De standhouders zijn hartelijk en geven deskundig uitleg over hun producten. Je kunt op deze vakbeurs goede nieuwe contacten leggen." (bezoeker editie 2016)

Openingstijden

Brussels Expo overzicht Paleizen

Woensdag 1 februari 10.00 - 21.00
Donderdag 2 februari 10.00 - 17.00

Registreer voor gratis toegang

Impressie Dag van de Openbare Ruimte België

Om de beurs GRATIS te kunnen bezoeken, kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan direct op het door u opgegeven e-mailadres een voucher waarmee u op 1-2 februari 2017 gratis toegang heeft.


Grotere kaart weergeven

Twitter

Twitter mee met #DvdORBE. U kunt de Dag van de Openbare Ruimte volgen via Twitter: twitter.com/dvdorbe

Downloads