West 8 over landschapsarchitectuur

Landschapsarchitectuur & ontwerp in de openbare ruimte

West 8 is een internationaal ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, opgericht in 1987. De laatste twintig jaar heeft West 8 zich gevestigd als internationaal team van meer dan vijfenzeventig architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en industrieel ontwerpers.

De combinatie van verschillende vakgebieden binnen één bureau maakt het mogelijk om complexe ontwerpvraagstukken multidisciplinair te benaderen. Zo ontwerpen we onder andere stedelijke centra, bedrijventerreinen en waterfronten, maar ook parken, pleinen en tuinen. Daarnaast ontwikkelen we studies, concepten en visies voor grote ruimtelijke vraagstukken die te maken hebben met klimaatverandering, verstedelijking en infrastructuur.

Context en interactie

De ontwerpen van West 8 refereren altijd aan de lokale context, de historie, het landschap en de ecologische ruimte. Het doel is om een ontwerp te maken dat zowel past binnen de hedendaagse realiteit als bijdraagt aan het cultureel erfgoed. Daarnaast willen we op een speelse manier interactie stimuleren tussen de ontworpen ruimte en de gebruikers ervan.

Ontwerpen op wereldniveau

Naast het werk in eigen land zijn er de projecten in grote buitenlandse steden als Kopenhagen, Londen, Moskou, New York, Madrid en Toronto. Het bureau verdiende haar internationale erkenning met Schouwburgplein in Rotterdam (NL), Chiswick Park in Londen (UK) en Expo '02 in Yverdon-les-Bains (CH). Veel projecten zijn het resultaat van baanbrekende inzendingen voor internationale competities. Voor zowel het oeuvre als voor individuele projecten heeft West 8 vele internationale awards en onderscheidingen ontvangen.

  • KEYNOTE - Jelle Therry
    KEYNOTE - Jelle Therry

    Landschapsarchitect en adviseur | West 8

Locatie: Hoofdpodium
Datum: 02/02/2017
Begin: 14:00
Einde: 14:45
Sector:

Landschapsarchitectuur & Ontwerp

  • "De enige beurs in België in ons vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij zeer aangenaam verrast."