Het klimaat en de stad van morgen

Serge Gheldere is de ceo en mede-oprichter van Futureproofed, een consultancybureau dat gericht is op het tegengaan van de klimaatverandering door duurzaam te innoveren. Hij schetst vanuit zijn kennis een algemeen beeld van het klimaat, het klimaatprobleem en verschillende strategieën om er binnen uw stad iets aan te doen.

Futureproofed werkt samen met toonaangevende, visionaire bedrijven - zoals ING, Colruyt, Deme, Recticel, Nike, Torfs, Bulo, Van Marcke, Melotte, Eyeworks, en Ecover - die de voordelen van de overgang naar een koolstofarme, duurzame economie inzien. Futureproofed werkt ook samen met lokale overheden, zoals Leuven, Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas, die beginnen met het bouwen van slimme duurzame duurzame steden.

In 2006 was Serge deel van een selecte groep individuen die persoonlijk opgeleid zijn geweest door Al Gore tot "klimaatambassadeur". Sindsdien heeft Serge al honderden lezingen gegeven over de klimaatverandering en de opportuniteiten van een koolstofarme toekomst aan een breed scala van doelgroepen: van Ministers en Overheden tot scholen en besturen, bij organisaties als IBM, Solvay MBA, Electrolux, Sony en bij vele anderen.

Serge heeft ook gastcolleges gegeven aan de Yale University, Stanford University en Tsinghua University in Beijing.

Serge deelt regelmatig zijn persoonlijke en professionele ervaringen en inzichten via verschillende kanalen: via lezingen, op twitter (@sergedg), op de nationale radio & TV en in de geschreven pers.

  • KEYNOTE - Serge de Gheldere
    KEYNOTE - Serge de Gheldere

    Futureproofed

Locatie: Hoofdpodium
Datum: 01/02/2017
Begin: 14:00
Einde: 14:45
Sector:

Water & Klimaat

  • "De enige beurs in België in ons vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij zeer aangenaam verrast."