Inventarisatie en beheer van het openbaar domein

​"Beheer van openbaar domein kost 5 miljoen euro per jaar. Geen enkel bedrijf investeert dit zonder objectief asset management" - Bernadette Pieters, Stad Sint-Niklaas

De stad heeft de volgende stappen gezet om te komen tot een professioneel beheer; een indeling in wijken, een volledige inventarisatie van het openbaar domein, beeldkwaliteiten vastleggen, een beheerplanning maken, calculatie van de werklast en ten slotte een meting van de technische kwaliteit. Ondertussen wordt het groen in de stad beheerd door medewerkers die met het beheerpakket van Sweco werken: Obsurv.

Obsurv is een goed instrument om het beheer aan te pakken. Het is web-based, je hebt altijd en overal toegang tot de beheerinformatie. Het brede openbaar domein, zoals groen, wegenis, kunstwerken, ondergrondse infrastructuur, kun je allemaal beheren met één pakket. Je kunt zelf onderhoudsplannen en begrotingen maken. Het pakket is goed integreerbaar met GIS en ERP pakketten. 150 organisaties gebruiken Obsurv, de interesse in België voor dit pakket groeit.

 • Bernadette Pieters
  Bernadette Pieters

  Stad Sint-Niklaas

 • Peter van der Burg
  Peter van der Burg

  Sweco

Locatie: Hoofdpodium
Datum: 02/02/2017
Begin: 11:00
Einde: 11:45
Sector:

Advies & Beheer

 • "De enige beurs in België in ons vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij zeer aangenaam verrast."